miercuri, 20 iulie 2011

Cine este Pyuric?


           O intrebare interesanta legata de un nume si mai interesant. Pyuric (Cristina Chipurici) este o fosta eleva a CNBGC din promotia 2002-2006 care a lucrat si inca mai lucreaza cu foarte multe vedete din domeniul muzicii (Guess Who, Spike, Grasu XXL, Inna, Alex Velea si lista poate continua). Cu aceasta ocazie, echipa GCL a contactat-o pentru a o intreba care este reteta secreta a succesului ei foarte rapid.
GCL:  Cum era liceul acum cativa ani? Ne poti povesti si noua cateva amintiri placute? Am inteles ca s-au schimbat foarte multi profesori de atunci.
Pyuric: Cosbucul a fost cea mai tare perioada din viata mea, distractia era maxima. Am avut foarte multi profesori pe care i-am iubit si am inteles ca au plecat, dar in afara de aceasta, nu cred ca s-au schimbat prea multe. Mi-as dori sa retraiesc acea perioada, fara sa schimb nimic, doar sa o retraiesc. Profitati la maxim de aceasta perioada! N-o sa pot uita cum de ziua liceului am facut odata gratar in spate... mereu eram cu zambetul pe buze. Am pastrat legatura stransa cu cativa din colegii mei de liceu, chiar saptamana asta m-am intalnit cu colegul de banca dintr-a 9a :) si trecem in fiecare an sa-l sarbatorim pe Dirig de ziua lui (Andrei Florea).

GCL: Am citit pe site-ul (www.pyuric.ro) tau ca la numai un an dupa ce ai terminat liceul ai lansat blogul Monden.info, care a avut un succes imediat, fiind cel mai bun blog de muzica pana in prezent. Multora le este greu sa isi aleaga o cariera, insa tu ai stiut exact ce trebuie sa faci. Care a fost secretul?
Pyuric: Blogul l-am lansat in primul an de facultate impreuna cu Bobby Voicu. Eram la jurnalism si trebuia sa fac practica, insa nu mi-a placut cum se desfasurau lucrurile in mass-media din Romania pe partea de monden, pentru ca erau numai stiri scandaloase, prost documentate, despre lucruri nu foarte decente. Am refuzat sa cred ca este posibil sa se obtina rating numai din asa ceva, asa ca m-am hotarat sa fondez Monden.info - un blog de monden unde sa postez doar interviuri si stiri bine documentate din muzica/filme, fara barfe, fara scandaluri si fara prostii. Chiar in perioada asta se implinesc 4 ani de cand l-am infiintat, actual avand 10.000 de cititori unici pe zi, chiar daca noi nu am avut fonduri si nu am cumparat niciodata reclama pe nicaieri, deoarece nu cred in genul asta de promovare. La inceput a fost greu, nu aveam deloc relatii in industrie, am inceput pur si simplu sa contactez artistii si sa le spun ca vrem sa scriem pe o anumita tema si ca dorim o declaratie de la ei sau un interviu despre viata profesionala, nu barfe, si incetul cu incetul au inceput ei sa ne sune pe noi.

GCL:  Si ce sfaturi ai pentru elevii din Cosbuc? Multi sunt inca indecisi cand termina liceul, insa tu ai stiut exact ce sa faci. Sa mearga dupa ce le dicteaza inima sau dupa ce le dicteaza parintii si, uneori, profesorii?
Pyuric: Din contra, si eu am trecut prin foarte multe inainte de asta, nu stiam exact ce vreau sa fac. Am intrat intai la doua facultati de stat, apoi am zis ca asta nu e de mine, am experimentat foarte mult pana sa ma hotarasc. Sfatul meu este sa nu se arunce in prea multe directii si sa creada ca sunt priceputi la toate (mentalitate tipic romaneasca... ). Atunci cand isi dau seama cat de cat ce vor sa faca sa se axeze pe directia aia. Cat despre parinti si profesori, sa ia in calcul si ce spun ei pentru ca au o varsta, experienta, si stiu ce vorbesc, dar in acelasi timp sa echilibreze, sa faca ceea ce le place, sa treaca prin filtrul propriu. Eu daca as fi ramas la televiziune unde era vorba numai de barfe si scandaluri, cred ca as fi luat-o razna.

GCL: In prezent am vazut ca lucrezi cu cei de la Okapi Sound pe partea de promovare. Cum s-a ajuns aici de la un blog?
Pyuric: Eu eram mare fana a lor... cam asa a pornit totul. :) Chiar daca nu aveau foarte mult succes pe atunci, le stiam toate melodiile, mergeam la concerte. Dupa ce am fondat Monden.info am inceput pur si simplu sa scriu si despre ei, despre piesele lor,  le-am luat interviuri si i-am cunoscut practic ca pe toti ceilalti artisti. Inainte de ei m-am ocupat si de promovare pentru Inna, Alex Velea, Hi-Q, de foarte multi artisti... Pe cei de la Okapi i-am cunoscut destul de recent, in urma cu doi-trei ani, cam in perioada in care am inceput si masterul in Music Business la Berklee College of Music. Sunt niste oameni de care mi-au placut foarte mult, pe aceeasi lungime de unda ca si mine si cu foarte mult bun simt. La inceput Maximilian mi-a propus sa ma ocup de promovarea lui, si apoi si ceilalti pe rand, pana am ajuns sa lucrez cu toti. Recent am hotarat sa lucrez doar cu ei - am renuntat si la blogul Monden.info de curand (am ramas doar actionara, nu ma voi mai implica pe partea editoriala/promovare etc).

GCL: Noi te felicitam pentru succesele obtinute si iti dorim sa ai parte de si mai multe in continuare! Un cuvant de incheiere?
Pyuric: Of, urasc partea asta, niciodata nu stiu ce sa zic, e mai usor cand iau eu interviuri... Pai, imi este dor de liceu si sper sa trec pe la voi de Ziua Liceului. Spor la treaba cu revista tuturor!

GCL: Multumim pentru timpul acordat! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu