joi, 2 iunie 2011

Căluții..

Hop-ho, hop-ho, hop-ho..Ce înseamnă? Așa îi spui Leonei  ca să meargă mai încet sau să se oprească. Și acuma vă întrebați cine e Leona, nu? Leona este un căluț de la centrul militar Steaua. De fapt, este o iapă foarte frumoasă: este albă, dar are și pistrui si o coamă foarte pufoasă.
Ne-am cunoscut cu Leona atunci când echipa GCL a auzit că la Steaua sunt niște căluți foarte prietenoși care dabea așteaptă să cunoască lume nouă. Înainte ca două persoane să se împrietenească trebuie să facă cunoștință, așa e și la cai: trebuie să-l lași să te cunosacă deci dacă începe un cal să te lingă pe mână înseamnă că vrea să vadă cine ești, apoi mângâiel un pic pe gât încât el să te simtă. Apoi începeți să fiți prieteni foarte buni, iar cel mai bun mod de a face asta este să începeți să călăriți. Eu personal credeam că este foarte ușor până m-am văzut pe șa. Când te plimbi e ușor, dar la trap e altă mâncare de pește. O dată ce armăsarul mărește viteza trebuie sa fi unul și acelaș cu el, altfel riști să te lovești și să lovești calul, ceea ce nu e un lucru foarte bun. Dacă reușești să fi una cu căluțul o să simți un sentiment foarte puternic, acesta fiind legătura creată de tine și el. Așa că după ce călăriți trebuie să-i mulțumiți: îl mângâiați pe gât dar nu ca la copii, trebuie să vă simtă când îl atingeți, apoi trebuie să-l răsplătești, cel mai indicat fiind cu un măr, un morcov sau un cubuleț de zahăr.
În vizita noastră la această herghelie am învățat câte ceva despre călărit și despre cai, așa că îi vom mai vizita pe acești armăsari care ne-au lăsat uimiți de splendoarea lor și cu zâmbetul pe buze.

                                                                                                                        Vancea Adrian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu